Bezorging op Wo & Zat Wo & Zat. Gratis bezorgd vanaf €75
Contact Aanbiedingen Over ons
image

BESTEL ONLINE JE HALAL KWALITEITSVLEES.

GEPORTIONEERD,Vacuüm VERPAKT EN GEKOELD THUISBEZORGD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

image

Ingrediënten:

  • kipfilets
  • rozemarijn
  • brie
  • honing
  • walnoten
  • rijst
  • hazelnoten rozijnen mix
  • koriander
  • kropsla
  • azijn
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
image

Voorbereiding:

1. Ris de rozemarijn van de takken en hak heel fijn.

2. Kook de rijst volgens verpakking

3. Verwarm de oven voor op 150 °C

Bereidingswijze:

1. Snijd de kipfilet in de lengte door (laat nog wel aan een kant aan elkaar!) en klap open.

2. Beleg een helft van de binnenkant van de kipfilet met brie en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

3. Klap de kipfilet dicht zodat de brie niet zichtbaar is.

4. Snijd de buitenkant van de gevulde kipfilet een beetje in en wrijf daar de gehakte rozemarijn in.

5. Breng de kipfilet op smaak met zout en versgemalen peper.

6. Bak de gevulde kipfilet op laag vuur in een beetje olie aan beide kanten goudbruin.

7. Besmeer de gebakken kipfilets met honing en plaats deze in een voorverwarmde oven van 150°C. Gaar de kipfilet nog ongeveer 6 minuten verder.

8. Snijd de koriander fijn en schep met de rozijnen en hazelnoten door de gare, droog gestoomde rijst.

9. Pluk en was de kropsla en breng op smaak met azijn, olijfolie, zout en versgemalen peper.

10. Schep de notenrijst op een bord en plaats daar de kip met brie bovenop en serveer de salade in een aparte kommetje.

Tips: Je kunt ook extra noten en gedroogde vruchten aan de notenrijst toevoegen als je dat nog lekkerder vindt. De sla is ook erg lekker met de koriander olie die je over zou kunnen hebben van het recept: “ras el hanout tonijn met bulgursalade”. Allergenen: Gluten, noten, melk, lactose & sulfiet.

Bestel direct