Bezorging op

Di, Wo, Do, Vr en Za.

Gratis

bezorgd vanaf €100

❤️ VRIENDEN

Gratis bezorgd vanaf €100

+31850606711 ❤️ VRIENDEN

Wat betekent halal?

Halal betekent ‘’toegestaan’’. Als het om voeding gaat spreken we over halal food of specifiek halal vlees. Maar wat is eigenlijk halal vlees en wanneer is het nou halal?

In hoofdlijnen spreken we over halal vlees als het dier in de naam van god is geslacht en de slager een praktiserende moslim is. Een rund, kalf, lam of kip zijn gangbare veesoorten die veel worden gebruikt. Verder zijn er regels met betrekking tot de uitrusting van de halalslager, deze moeten in uitstekende staat zijn om het proces zo snel en pijnloos mogelijk te laten verlopen.

Volgens de halal regels moet het dier met respect worden behandeld en gekalmeerd worden door het opzeggen van een gebed en moet de werkplaats schoon zijn.
Vleessoorten die halal zijn en het meest worden gebruikt in Nederland zijn rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees en kippenvlees. In de winkels zijn er ook steeds meer halal vleeswaren te vinden zoals halal grillworsten. Grillworsten zoals de madame Jeanette of grillworst peper, grillworst kaas en ook grillworst naturel zijn razend populair.

Nederland kent een aantal goed georganiseerde islamitische slachthuizen die samen werken met islamitische slagerijen en vleesverwerkers. Een grote kans dat uw islamitische slager om de hoek hier ook vlees inkoopt. Deze worden gecontroleerd en staan onder toezicht van het NVWA, het Nederlandse Voeding en Waren Autoriteit. Tijdens een halal-slachting zijn er doorgaan 2 keurartsen aanwezig die erop toezien dat de regels goed worden nageleefd. Boven op de NVWA werken wij ook samen met een Halal Autoriteit (www.halaloffice.com) dat erop toeziet dat de halal waardigheid wordt gebord en getoetst. Op onze website onder het menu ‘’halal certificaat’’ kunt u ons halal-certificaat inzien.

Is koosjer vlees ook halal?

Volgens de islamitische spijswetten mogen moslims ook Koosjer vlees consumeren. Alhoewel koosjer vlees veel strengere voorwaarden heeft om als koosjer verkocht te kunnen worden. Overeenkomsten zijn in de basis dat varkensvlees verboden is en niet halal. Verder zijn vlees soorten als rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees en kippenvlees in een koosjer vorm ook toegestaan om te consumeren. Bij halalmeatexpress.nl kunt u geen koosjer vlees kopen of bestellen, wij bieden alleen online halal vlees aan.

Halal vlees is dat kwalitatief beter vlees of misschien iets lekkerder vlees?

Ja zeker! Halal vlees is door de manier van slachten minder stressvol doordat het dier snel het bewust zijn kwijtraakt en geen pijn ervaart. Dit zorgt ervoor dat de stresshormonen veel minder zijn waardoor halal vlees minder taai is. Bij halal vlees moet het dier uitbloeden, en dat zorgt ervoor dat het vlees ook minder bloederig smaakt. Je krijgt met halal slachten een veel zachter en malser stuk vlees is dan niet halal vlees.

Bij Halalmeatexpress.nl kunt u halal kwaliteitsvlees online bestellen, onze ambachtelijke halal slager werkt alleen met premium kwaliteit en maakt het lekkerste stukje vlees voor u klaar zodat u thuis heerlijk kunt genieten.

BESTEL EN BEZORGMOMENTEN

Wij leveren door heel
Nederland en België.

Vandaag besteld is morgen in huis.
Elke dag voor 11:00 uur besteld is morgen in huis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief profiteer je als eerste van onze exclusieve (week)aanbiedingen,

Chat nu
Hoi, kunnen we je ergens mee helpen?
Hallo daar, hoe kunnen we u helpen?