Kalfs spareribs met aardappelschijfjes en rode “coleslaw”
Ingrediënten:
Kalfs spareribs
aardappelen
rode kool
Wortel
rode ui
chilisaus
Chilisaus
azijn
mayonaise
Azijn
zonnebloemolie
zout en peper
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de gemarineerde kalfsspareribs in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en gaar 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Schil de aardappelen, spoel ze af en snijd ze in plakjes van 0,5 cm.
Snijd de rode kool in zeer dunne reepjes.
Schil, was en rasp de wortelen zeer fijn.
Schil en hak de ui fijn.
Maak een smeersaus van de chilisaus en de sambal.
Bereidingswijze:
Verwarm een beetje zonnebloemolie in een bakpan en bak op laag vuur de aardappelschijfjes onder voortdurend roeren goudgeel en gaar (ongeveer 12 minuten) en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Meng de gesneden rode sla, geraspte wortel, gesnipperde rode ui en rozijnen samen met de mayonaise, azijn, vers-gemalen peper en zout.
Haal zodra de sparerib gaar is (valt net niet van het bot af), de aluminiumfolie weg en besmeer de spare rib met chilisaus en sambal en plaats nogmaals in de oven (zonder aluminiumfolie) onder de gril (ongeveer 10 minuten)
Serveren:
Serveer de spareribs op een snijplank met de aardappelschijfjes en de rode koolsalade in een kom ernaast.