Bezorging op Wo & Zat Wo & Zat. Gratis bezorgd vanaf €75
Contact Aanbiedingen Over ons
image

BESTEL ONLINE JE HALAL KWALITEITSVLEES.

GEPORTIONEERD,Vacuüm VERPAKT EN GEKOELD THUISBEZORGD.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesmoorde citroenkippendijen met “bonen pesto”

image

Ingrediënten:

  • Gemarineerde kippendijen
  • Citroen
  • Groene bonen
  • witte bonen
  • Courgette
  • boter
  • zonnebloemolie
  • Groene pesto
  • Zout
  • versgemalen peper
image

Voorbereiding:

  1. Rasp de schil van de citroen.
  2. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
  3. Zeef de voorgekookte witte bonen en spoel ze goed af met koud water.
  4. Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1 cm.

Bereidingswijze:

  1. Verhit boter en zonnebloemolie met citroenrasp en smoor de gemarineerde kippendij spies(en) op laag vuur gedurende ongeveer 10 minuten in een wijde pan met deksel.
  2. Draai de spiesen regelmatig om en blus af met citroensap.
  3. Laat de spiesjes nog 5 minuten smoren en bedruip de spiesen regelmatig met het vocht.
  4. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met een beetje zout ongeveer 8 minuten. Ondertussen checken.
  5. Giet de sperziebonen af ​​en bewaar het vocht.
  6. Bak de courgetteplakken in een beetje zonnebloemolie goudbruin.
  7. Verhit de pesto in een koekenpan en voeg de witte bonen toe
  8. Voeg de geblancheerde sperziebonen toe aan de witte bonen en verwarm de bonen samen ongeveer 3 minuten.
  9. Proef de bonen en breng eventueel op smaak met zout en/of versgemalen peper

Serveren:

  1. Leg de gebakken courgetteplakken op een bord als een carpaccio
  2. Serveer het bonenduo met pesto in het midden van de “courgettecarpaccio”.
  3. Leg de gesmoorde kippendij spiesjes erop en druppel een beetje van het kookvocht over de schaal.
Bestel direct