Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
Zeef de voorgekookte witte bonen en spoel ze goed af met koud water.
Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1 cm.
Bereidingswijze:
Verhit boter en zonnebloemolie met citroenrasp en smoor de gemarineerde kippendij spies(en) op laag vuur gedurende ongeveer 10 minuten in een wijde pan met deksel.
Draai de spiesen regelmatig om en blus af met citroensap.
Laat de spiesjes nog 5 minuten smoren en bedruip de spiesen regelmatig met het vocht.
Kook de sperziebonen in ruim kokend water met een beetje zout ongeveer 8 minuten. Ondertussen checken.
Giet de sperziebonen af en bewaar het vocht.
Bak de courgetteplakken in een beetje zonnebloemolie goudbruin.
Verhit de pesto in een koekenpan en voeg de witte bonen toe
Voeg de geblancheerde sperziebonen toe aan de witte bonen en verwarm de bonen samen ongeveer 3 minuten.
Proef de bonen en breng eventueel op smaak met zout en/of versgemalen peper
Serveren:
Leg de gebakken courgetteplakken op een bord als een carpaccio
Serveer het bonenduo met pesto in het midden van de “courgettecarpaccio”.
Leg de gesmoorde kippendij spiesjes erop en druppel een beetje van het kookvocht over de schaal.