Boen de aardappels schoon en kook met schil in ruim kokend
gezouten water beetgaar in ongeveer 15 minuten. Giet de aardappels af en halveer.
Pel en snijd de rode ui in halve ringen
Pel en snijd de teentjes knofl ook in dunne plakken
Maak de spruiten schoon door de buitenste
(uitgedroogde en/of beschadigde) bladeren te verwijderen.
Borstel de oesterzwammen schoon en scheur in reepjes.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Bereidingswijze:
Plaats de gemarineerde kippenbout samen met de helft van de uiringen en
de helft van de knoflookplakjes in een ovenschaal en besprenkel een beetje met olijfolie.
Plaats de ovenschaal met de kippenbout in de voorverwarmde oven
en gaar de kippenbout in 25 minuten gaar.
Kook de spruiten in ruim kokend en gezouten water in ongeveer 8 minuten beetgaar.
Verwarm een beetje olijfolie in een bakpan en bak de resterende uiringen en knoflook
samen met de gescheurde oester zwammen, de beetgaar gekookte aardappels en de
uitgelekte spruiten onder voortdurend roeren in 8 minuten goudbruin.
Scheur de koriander blaadjes en vermeng met de aardappels en de groenten.
Serveren:
De bonne femme op een bord scheppen en daarop de kippenbout en de daarbij meegebakken ui en knofl ook.