Tajine met gehaktballetjes, aardappel en worteltjes
Ingrediënten:
Rode ui
Knoflook
Gekruid gehakt
Olijfolie
Bleekselderij
Wortel
Aardappels
Tomatenblokjes
Koriander
Kaneel
Water
Voorbereiding:
Pel en snipper de rode ui en knoflook fijn.
Schil de bleekselderij en snijd deze in grove stukken.
Schil de wortel, snijd deze in de lengte door en snijd deze in evengrote stukjes als de bleekselderij.
Boen de aardappels goed schoon en snijd in grove blokjes.
Breng 500 ml water aan de kook.
Bereidingswijze:
Draai kleine gehaktballetjes van het gehakt.
Verwarm in een hoge pan een beetje olijfolie en voeg de ui, knoflook en gehaktballetjes toe en laat op laag vuur bruin bakken in ongeveer 6 minuten. Blus af met de tomatenblokjes en gekookt water, voeg de kaneel toe en breng aan de kook.
Voeg de stukken aardappel en wortel toe en laat op middel-laag vuur rustig garen.
Net voor de aardappels en de wortels beetgaar beginnen te worden na ongeveer 15 minuten, voeg je de bleekselderij toe en laat je het op laag vuur nog 10 min smoren.
Breng het gerecht op smaak met zout, versgemalen peper en koriander
Serveren:
Serveer het gerecht in een tajine of diep bord (met brood), en eet het gerecht met je handen.