Bezorging op Wo & Zat Wo & Zat. Gratis bezorgd vanaf €75
Contact Aanbiedingen Over ons
image

BESTEL ONLINE JE HALAL KWALITEITSVLEES.

GEPORTIONEERD,Vacuüm VERPAKT EN GEKOELD THUISBEZORGD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

image

Gemarineerde kippendijen op spies

  • Parelgort
  • Sinaasappel
  • Broccoli
  • Knoflook
  • Zonnebloemolie
  • Honing (cupje)
  • Appelmoes
image

Voorbereiding:

1. Kook de parelgort volgens bereidingswijze op de verpakking gaar, giet af en laat uitlekken

2. Snijd de schil van een sinaasappel ragfijn (of rasp de sinaasappel!) en knijp de sinaasappel goed uit.

3. De andere sinaasappel, boven – en onderkant ervan af snijden, schillen en de sinaasappel partjes tussen de vliesjes uitsnijden.

4. Snijd de broccoli in gelijkmatige roosjes, schil de stronk van de broccoli en snijd de stronk in kleine gelijkmatige blokjes.

5. Pel en snijd de knoflook in dunne plakken.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm in een bakpan een beetje olie en bak de kipspiezen 3 minuten per kant goudbruin.
  2. Voeg de (geraspte)schil en sap van de sinaasappel toe en laat op laag vuur aan de kook komen. 3. Voeg de honing hieraan toe en laat op laag vuur inkoken tot een stropige sinaasappelsaus. Besprenkel de saus om de kip zodat de saus om de kip heen gaat zitten.
  3. Verwarm in een wok een beetje zonnebloemolie en voeg de broccoli en knoflook toe. Laat dit onder voortdurend roeren beetgaar worden.
  4. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en voeg de gekookte parelgort toe en vermeng dit luchtig met elkaar.

Serveren:

  1. Serveer het gerecht naar eigen inzicht op een bord, maar zorg ervoor dat de honey orange chicken skewer boven op komt. Voeg de saus als laatst toe.
  2. Tips: Als je het gerecht voor meerdere personen maakt kun je de spiezen in de pan bakken en in de oven verder garen. Zelf toe te voegen: Zonnebloemolie, zout en versgemalen peper. Allergenen: Gluten, sulfiet, lupine.
Bestel direct