Ingrediënten:
- Lassie gort
- Witte ui
- Lente ui
- Snijbonen
- Zonnebloemolie
- Hot beef sate
- Ketjap Naar eigen smaak
- Chilli saus Naar eigen smaak
- Sesamzaadjes
Voorbereiding:
- Kook de gort volgens bereidingswijze op de verpakking en giet af (vang het kookvocht op voor verder gebruik!).
- Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Was, droog en snijd de lente ui in schuine ringen van ongeveer 2 cm.
- Snijd de uiteinden van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine stukken van ongeveer 3 cm. Kook de snijbonen ongeveer 4 minuten in kokend water en giet af.
Bereidingswijze:
- Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de uiringen ongeveer 3 minuten glazig.
- Voeg de lente ui en snijbonen toe en bak ongeveer 2 minuten mee.
- Voeg de gekookte gort toe en ongeveer 2 eetlepels van het kookvocht en zout naar smaak.
- Bak de hot beef sate in een pan met een beetje zonnebloemolie in ongeveer 4 minuten gaar en blus af met ketjap en chilisaus.
- Als de hot beef sate mooi gebakken is, inpakken in aluminiumfolie en een paar minuten op een warme plek laten rusten.
- Net voor opdienen de hot beef sate besprenkelen met de geroosterde sesamzaadjes.
Serveren:
- Verdeel de gort en groenten over de borden en plaats daarop een hot beef sate. Verdeel de saus uit de pan over de borden.
- Tips: Met het mooie weer kun je de hot beef sate natuurlijk ook op de barbecue garen.
- Zelf toe te voegen: Ketjap, Chilli saus, zonnebloemolie, zout.
- Allergenen: Gluten, soja, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet & lupine.