Gesmoorde citroenkippendijen met “bonen pesto”
Ingrediënten:
- Gemarineerde kippendijen
- Citroen
- Groene bonen
- witte bonen
- Courgette
- boter
- zonnebloemolie
- Groene pesto
- Zout
- versgemalen peper
Voorbereiding:
- Rasp de schil van de citroen.
- Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
- Zeef de voorgekookte witte bonen en spoel ze goed af met koud water.
- Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1 cm.
Bereidingswijze:
- Verhit boter en zonnebloemolie met citroenrasp en smoor de gemarineerde kippendij spies(en) op laag vuur gedurende ongeveer 10 minuten in een wijde pan met deksel.
- Draai de spiesen regelmatig om en blus af met citroensap.
- Laat de spiesjes nog 5 minuten smoren en bedruip de spiesen regelmatig met het vocht.
- Kook de sperziebonen in ruim kokend water met een beetje zout ongeveer 8 minuten. Ondertussen checken.
- Giet de sperziebonen af en bewaar het vocht.
- Bak de courgetteplakken in een beetje zonnebloemolie goudbruin.
- Verhit de pesto in een koekenpan en voeg de witte bonen toe
- Voeg de geblancheerde sperziebonen toe aan de witte bonen en verwarm de bonen samen ongeveer 3 minuten.
- Proef de bonen en breng eventueel op smaak met zout en/of versgemalen peper
Serveren:
- Leg de gebakken courgetteplakken op een bord als een carpaccio
- Serveer het bonenduo met pesto in het midden van de “courgettecarpaccio”.
- Leg de gesmoorde kippendij spiesjes erop en druppel een beetje van het kookvocht over de schaal.