Bezorging op Wo & Zat Wo & Zat. Gratis bezorgd vanaf €75
Contact Aanbiedingen Over ons
image

BESTEL ONLINE JE HALAL KWALITEITSVLEES.

GEPORTIONEERD,Vacuüm VERPAKT EN GEKOELD THUISBEZORGD.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rucola stamppot met gekarameliseerde ui en runder merguez

image

Ingrediënten:

  • Aardappels
  • Uien
  • Runder merguez
  • Melk
  • Roomboter
  • Rass el hanout
  • Rucola
  • Mosterd
  • Honing
  • Pijnboompitten
image

Voorbereiding:

  1. Schil en snijd de aardappels in gelijkmatige stukken van ongeveer 4 centimer.
  2. Pel en snij de uien in halve ringen.
  3. Schep de roomboter in een steelpan samen met de melk en verwarm (niet koken!)
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze:

  1. Bruneer de pijnboompitten ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Kook de aardappels gaar in ruim kokend gezouten water.
  3. Bak de uien en runder merguez in één pan op laag vuur in een klein beetje olie ongeveer 8 minuten gaar.
  4. Haal de gare runder merguez uit de pan en verpak in aluminium folie en houdt warm.
  5. Schepappelstroop bij de uien en laat rustig karameliseren.
  6. Giet de gekookte aardappels af, laag even droogstomen en maak een stampot met de melk/roomboter mengsel en breng naar eigen inzicht op smaak met gemalen (gerapste) rass el hanout en mosterd.
  7. Schep de rucola door de puree

Serveren:

  1. Schep de rucola stampot op een bord en maak een kuiltje met een lepel. Schep hier de gekarameliseerde uien met saus in en leg hier de runder merguez op.
  2. Garneer met de gebruineerde pijnboompitten.

    Tips:  Zorg dat je er van geniet, het is zo op! Zelf toe te voegen: Melk, roomboter, mosterd en honing. Allergenen: noten, soja, melk inclusief lactose, mosterd, sulfiet & lupine.

Bestel direct