Rucola stamppot met gekarameliseerde ui en runder merguez
Ingrediënten:
- Aardappels
- Uien
- Runder merguez
- Melk
- Roomboter
- Rass el hanout
- Rucola
- Mosterd
- Honing
- Pijnboompitten
Voorbereiding:
- Schil en snijd de aardappels in gelijkmatige stukken van ongeveer 4 centimer.
- Pel en snij de uien in halve ringen.
- Schep de roomboter in een steelpan samen met de melk en verwarm (niet koken!)
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereidingswijze:
- Bruneer de pijnboompitten ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven.
- Kook de aardappels gaar in ruim kokend gezouten water.
- Bak de uien en runder merguez in één pan op laag vuur in een klein beetje olie ongeveer 8 minuten gaar.
- Haal de gare runder merguez uit de pan en verpak in aluminium folie en houdt warm.
- Schepappelstroop bij de uien en laat rustig karameliseren.
- Giet de gekookte aardappels af, laag even droogstomen en maak een stampot met de melk/roomboter mengsel en breng naar eigen inzicht op smaak met gemalen (gerapste) rass el hanout en mosterd.
- Schep de rucola door de puree
Serveren:
- Schep de rucola stampot op een bord en maak een kuiltje met een lepel. Schep hier de gekarameliseerde uien met saus in en leg hier de runder merguez op.
- Garneer met de gebruineerde pijnboompitten.
Tips: Zorg dat je er van geniet, het is zo op! Zelf toe te voegen: Melk, roomboter, mosterd en honing. Allergenen: noten, soja, melk inclusief lactose, mosterd, sulfiet & lupine.