Romige lamscurry met spruiten en flatbread
Ingrediënten:
- Spruiten
- Rode ui
- Knoflook
- Lamsvlees
- Zonnebloemolie
- Soto mix
- Kokosmelk
- Djeroek poeroet
- Tomatenblokjes
- Flatbread
- Zout en peper
Voorbereiding:
- Maak de spruiten schoon (onderkant en buitenste bladeren verwijderen).
- Pel en snijd de rode ui in halve ringen.
- Pel en snijd de knoflookteentjes fijn.
- Snijd het vlees in gelijkmatige blokjes.
- Verwarm de grillpan voor.
Bereidingswijze:
- Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak de blokjes lamsvlees op hoog vuur in 4 minuten bruin en haal uit de pan.
- Fruit de ui ringen en knoflook ongeveer 4 minuten op laag vuur in dezelfde pan. Voeg de soto mix toe en laat 2 minuten mee bakken.
- Blus af met kokosmelk, voeg de lamsvleesblokjes, djeroek poeroet blad en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
- Laat onder voortdurend roeren 5 minuten op laag vuur koken.
- Voeg de spruiten toe, verwarm in de saus en kook in tot desgewenste dikte.
- Verwarm het brood in de grillpan
Serveren:
- Schep de curry op een groot bord en serveer met het warme brood.
- Tips: Als je van pittig houdt kun je extra pepers toevoegen. Serveren met kroepoek is ook lekker.
- Zelf toe te voegen: Zonnebloemolie, zout en peper.
- Allergenen: Gluten (flatbread), noten (soto mix), selderij (soto mix), sulfiet.
Bestel direct