Chicken over rice
Ingrediënten:
- Rijst Kruidzakje 1
- Ui
- Venkel
- Rode paprika
- Knoflook
- Kipshoarma
- Sambal
- Augurk
- Komkommer
- Zonnebloemolie
- Libanees brood
Voorbereiding:
- Kook ruim water met zout en kruidzakje 1, en kook daarin de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet vervolgens het water af en houd de rijst warm. - Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Verwijder de steel en de kern van de venkel, en snijd de venkel in dunne reepjes.
- Verwijder de steel en de zaad(lijsten) van de rode paprika en snijd deze in dunne reepjes.
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Snijd de augurk in dunne plakjes.
- Snijd de snackkomkommer in plakjes.
Bereidingswijze:
- Verwarm een eetlepel zonnebloemolie in een wokpan. Bak op een laag vuur de uien, venkel, rode paprika en knoflook in 5-6 minuten beetgaar.
- Voeg de kipshoarma toe, en bak het geheel 5 minuten.
- Voeg vervolgens de sambal naar eigen smaak en vermeng dit met het geheel.
- Verwarm het Libanees brood in een grillpan voor 1 minuten per kant op laag vuur.
Serveren:
- Vul het brood met de kipmengsel, rijst, augurk en snackkomkommer en geniet van de maaltijd.
Kruidzakje 1 bevat kurkuma, koriander, peper, chili en fenegriek.Zelf toe te voegen: Zout, peper, zonnebloemolie en sambal. Allergenen: Gluten, Ei, Lupine en Sulfiet..