Ingrediënten:
- Zoete aardappel
- Wortel Ui
- Zout en versgemalen peper
- Melk Voor puree
- Roomboter Voor puree
- Lente ui
- Gemarineerde drumstick
Voorbereiding:
- Schil en was de zoete aardappels en snijd in gelijkmatige stukken.
- Schraap of schil de wortel, was en snijd in gelijkmatige stukken.
- Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Kook de zoete aardappel, wortels en de helft van de uien gaar in een pan met zout water.
- Verwarm melk en roomboter samen voor de puree.
- Snijd de lente ui in dunne ringen, was in ruim koud water en laat uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereidingswijze:
- Plaats de gemarineerde drumsticks met de andere helft van de uiringen en een beetje olie op een bakplaat, plaats in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 25 minuten garen.
- Als de zoete aardappels en wortel gaar zijn, afgieten en kort in de pan droog stomen.
- Aardappel mengsel pureren en met het melk/boter mengsel vermengen tot een smeuïg puree. 4. Op smaak brengen met zout, versgemalen peper en eventueel pittig maken met sambal.
- Vermeng de fijngesneden lente ui door de stoemp.
Serveren:
- De stoemp op een bord serveren met daarop de heerlijk malse kip drumsticks.
- Tips: Varieer met verschillende groenten zodat jij je favoriete stoemp bedenkt!
- Zelf toe te voegen: Sambal, melk, roomboter, zonnebloem- en olijfolie, zout en peper.
- Allergenen: Lupine en lactose.