Lamskotelet met krielaardapeltjes en pompoen
Ingrediënten:
- Krielaardappeltjes
- Rozemarijn
- Rode ui
- Zonnebloemolie
- Gemarineerde lamskotelet
- Pompoen
Voorbereiding:
- Schil en kook de krielaardappeltjes 15 minuten beetgaar in ruim water met zout. Vervolgens het water afgieten.
- Schil en snijd de pompoen in kleine stukken.
- Trek de rozemarijn blaadjes van de steel, en hak deze fijn.
- Pel en snijd de rode ui in halve ringen.
- Verwarm de grill pan voor
- Verwarm de oven voor op 180 graden C
Bereidingswijze:
- Plaats de pompoen op een ovenplateau in de voorverwarmde oven, en laat deze ongeveer 10 minuten per kant garen.
- Verwarm een klein beetje zonnebloemolie in een bakpan, en bak de rode uienringen, de krielaardappeltjes en de fi jnge-hakte rozemarijn op laag vuur goudbruin.
- Smeer de voor gemarineerde lamskotelet licht in met zonnebloemolie en grill de kotelet 3 minuten per kant tot je een mooie grill afdruk in het vlees krijgt.
- Verpak de gegrilde lamskotelet in aluminiumfolie, en laat deze minimaal 6 minuten op een warme plek rusten
Serveren:
- Leg de gebakken aardappeltjes aan de linkerkant van het bord, en de pompoen aan de rechterkant van het bord.
- Leg de gegrilde lamskotelet er boven op, en geniet ervan!