Bezorging op Wo & Zat Wo & Zat. Gratis bezorgd vanaf €75
Contact Aanbiedingen Over ons
image

BESTEL ONLINE JE HALAL KWALITEITSVLEES.

GEPORTIONEERD,Vacuüm VERPAKT EN GEKOELD THUISBEZORGD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

image

Ingrediënten:

  • Lams poulet
  • Zoete aardappel
  • Kaneel poeder
  • Zonnebloemolie
  • Radijs
  • Turkse yoghurt
  • Limoen
  • Knoflook
  • Bieslook
image

Voorbereiding:

1. Schil de zoete aardappel en snij in de lengte in dunne plakken van ongeveer 2 cm.

2. Smeer de plakken in met zonnebloemolie en bestrooi heel licht met kaneel poeder.

3. Snij de uiteinden van de radijsjes eraf en rasp de radijsjes fijn.

4. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.

5. Pel en hak de knoflookteentjes fijn.

6. Snij de bieslook in dunne ringen.

Bereidingswijze:

1. Verwarm een beetje zonnebloemolie in de pan, leg de lams poulet in de pan en bak per kant in 4 minuten goudbruin. Blus af met de helft van het limoensap.

2. Verpak de poulet in aluminiumfolie en laat ze op kamertemperatuur minimaal 5 minuten rusten.

3. Bak de plakken zoete aardappels in een bakpan op laag vuur per kant in 4 minuten goudbruin. 4. Meng de geraspte radijs met de yoghurt, de knoflook, de limoenrasp, de andere helft van het limoensap en de fijngesneden bieslook samen tot een smeuïge tzatziki.

Serveren:

5. Leg de plakken zoete aardappels op een bord en leg daarnaast de lams poulet. Serveer daarbij de tzatziki.

Tips: Voor een stevig(ere) tzatziki schep je de geraspte radijs in een zeef en bestrooi je zout over de geraspte radijs. Laat ze een half uur staan en na een half uur knijp je de radijs rasp uit en vermeng je het met de yoghurt. Zelf toe te voegen: Zonnebloemolie. Allergenen: Lupine, sulfiet, melk inclusief lactose.

Bestel direct