Ingrediënten:
- Rode paprika
- Rode ui
- Knoflook
- Tomaat
- Champignons
- Koriander
- Olijfolie
- Pittig gekruid köfte
- Zilvervliesrijst
Voorbereiding:
1. Paprika halveren, zaad(lijsten) verwijderen en de paprika in kleine gelijkmatige stukken snijden.
2. Ui en knoflook pellen en fijnsnijden.
3. Kroon van de tomaat wegsnijden en de tomaat in gelijkmatige blokjes snijden (vocht en zaadjes bewaren).
4. Champignons in ongeveer 6 stukken snijden.
5. Koriander plukken, wassen, drogen en fijnsnijden.
Bereidingswijze:
1. Kook de zilvervliesrijst volgens bereidingswijze gaar, giet af en laat met deksel op pan nagaren. 2. Verwarm een beetje olijfolie in de steelpan en bak de paprikablokjes, ui en knoflook ongeveer 4 minuten glazig.
3. Voeg de tomatenblokjes en koriander toe en laat met deksel op de pan zeker 5 minuten op laag vuur pruttelen.
4. Als de paprika stukken goed gaar zijn, laat alles samen met bewaarde vocht en zaadjes van de tomaat in de keukenmachine pureren.
5. De köfte in een klein beetje olijfolie ongeveer 8 minuten om en om bakken.
6. Voeg de gesneden champignons toe aan de kofte en bak nog 3 minuten mee.
Serveren:
7. De zilvervliesrijst uit het bakje halen op een bord serveren.
8. De gebakken köfte en champignons tegen de zilvervliesrijst plaatsen en daaroverheen en omheen de rode paprika saus serveren.
Tips: Gebruik gepofte paprika’s in plaats van normale paprika’s voor een rokerige smaak. Voedingswaarde: Energie: 849 Kcal Vetten: 19g Koolhydraten: 117g Eiwitten: 46g Zelf toe te voegen: Olijfolie. Allergenen: Sulfiet en lupine.