Bezorging op Wo & Zat Wo & Zat. Gratis bezorgd vanaf €75
Contact Aanbiedingen Over ons
image

BESTEL ONLINE JE HALAL KWALITEITSVLEES.

GEPORTIONEERD,Vacuüm VERPAKT EN GEKOELD THUISBEZORGD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

image

Ingrediënten:

  • Witlof
  • Rozeval aardappels
  • Ui
  • Knoflook
  • Koriander
  • Crème Fraiche
  • Mosterd
  • Aubergine
  • Zout, versgemalen peper
  • Zonnebloemolie
  • Rundergehakt
  • Roomboter
  • Geraspte kaas
image

Voorbereiding:

1. Halveer de witlof in de lengte en verwijder het grootste gedeelte van de kern (zorg wel dat de halve witlof aan elkaar blijft).

2. Bak de witlof helften ongeveer 3 minuten per kant in olie goudbruin/beetgaar.

3. Was de rozeval aardappel met schil goed zandvrij en kook de aardappels met schil in ongeveer 10 minuten beetgaar.

4. Pel en snipper de ui en knoflookteentjes.

5. Pluk, was, droog en snijd de koriander fijn.

6. Meng de crème fraîche met de mosterd en versgemalen peper.

7. Snijd de aubergine in dunne plakken.

8. Verwarm de grill oven en de gril pan voor.

Bereidingswijze:

1. Gril de aubergine ongeveer 1 minuut per kant tot er een gril rand op de aubergine ontstaat en laat de plakken op een papiertje afkoelen.

2. Doe wat olie in een bakpan en bak op laag vuur de gesnipperde ui, knoflook en gehakt in ongeveer 5 minuten rul en breng op smaak met zout, versgemalen peper en de fijn gesneden koriander.

3. Vet een ovenschaal goed met roomboter in.

4. Brokkel de rozeval aardappels in de ovenschaal en schep hier het gehakt op.

5. Dek het geheel af met de witlof stronken.

6. Dek de witlof weer af met de plakken gegrilde aubergine plakken.

7. Smeer het crème fraiche-mosterd mengsel over de witlof en bestrooi met de geraspte oude kaas.

8. Gratineer de kaas in ongeveer 3 minuten onder de grill stand.

Serveren:

9. Plaats de ovenschaal op tafel en laat iedereen lekker zelf scheppen.
gerecht in opbouwen en zo in de oven gratineren. Dan plaats je een mooie pan zo op tafel waar jij en je gasten zo uit kunnen scheppen. Zelf toe te voegen: Zonnebloemolie, roomboter, zout en peper. Allergenen: Lactose, mosterd sulfiet en lupine.

Bestel direct