Ingrediënten:
- Rijst
Knoflook - Limoen
- Koriander
- Ketjap
- Sambal
- Rode ui
Rode peper - Bloemkool (kleine)
- Olijfolie
- Balinese kip kerrie spies
Sesamzaadjes
Voorbereiding:
1. Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
2. Pel en snijd de knoflook fijn.
3. Rasp en pers de limoen uit.
4. Pluk, was, droog en hak de koriander grof.
5. Meng de knoflook met de rasp en het sap van de limoen, de gesneden koriander, ketjap en sambal tot een lekkere saus. 5. Pel en snijd de rode ui in halve ringen.
6. Snijd de rode peper in de lengte door, verwijder desgewenst de zaadlijsten en pitjes en snijd de peper in dunne reepjes.
7. Snijd de bloemkool in plakken van 3 centimeter dik.
Bereidingswijze:
1. Verwarm een scheutje olijfolie in een bakpan en bak de plakken bloemkool op laag vuur 6 minuten per kant goudgeel en gaar. Schep een beetje van de zelfgemaakte saus op de bloemkool en laat op laag vuur meebakken.
2. Grill de kip spiesjes in de grillpan 4 minuten per kant gaar en blus op het einde af met een beetje van de zelfgemaakte saus en bedruip de spiesjes met de saus.
3. Verwarm een scheutje olie in een bakpan en bak op laag vuur de rode ui ringen met de rode peper en voeg na 2 minuten de pandan rijst toe en bak mee tot de rijst goed opgebakken is.
Serveren:
4. Serveer de pittige pandanrijst op een bord met daar bovenop de bloemkool en kip spiesjes. Besprenkel met de resterende zelfgemaakte saus en sesamzaadjes.
Tips: Wissel de bloemkool ook eens af met romanesco of broccoli. Zelf toe te voegen: Olijfolie, sambal, ketjap. Allergenen: Soja en sulfiet.