Ingrediënten:
- Kippenbout
- Rijst
- Rode ui
- Knoflook
- Paprika geel
- Koriander
- Zonnebloem olie
- Zout, versgemalen peper
- Komijn
- Tomaat
- Gedroogde abrikozen
Voorbereiding:
1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
2. Pel en snij de rode ui in halve ringen.
3. Pel en snij de knoflook in plakjes.
4. Snij de tomaat in blokjes en bewaar het vocht.
5. Snij de paprika in vieren, verwijder de steel en de zaadlijsten en snij de paprika in dunne reepjes.
6. Pluk, was, droog en snij de koriander.
Bereidingswijze:
1. Verwarm de olie in een braadpan en bak de kippenbout in 3 minuten aan beide kanten aan, breng op smaak met zout en versgemalen peper.
2. Voeg de uien, knoflook en komijn toe en bak 3 minuten op laag vuur mee.
3. Voeg de tomatenblokjes met sap, de gesneden paprika, en de gedroogde abrikozen toe en breng met een beetje water aan de kook.
4. Laat alles met het deksel op de pan in ongeveer 20 minuten garen.
5. Voeg de koriander toe als de kippenbout bijna gaar is.
Serveren:
6. Schep de rijst in een kommetje en keer het om op een bord zodat er een ‘torentje’ van rijst ontstaat.
7. Schep de kippenbout, groenten en saus op of naast de rijst op het bord en garneer met een beetje koriander.
Tips: Kneus de komijn voor meer smaak. Zelf toe te voegen: Zonnebloemolie, zout en peper. Allergenen: Sulfiet en koriander.