Ingrediënten:
- Courgette
- Aardappelen
- Ei
- Melk Bloem
- Zout en versgemalen peper
- Zonnebloemolie
- Kipfilet
- Ras el hanout
- Verse munt
Voorbereiding:
1. Courgette wassen, droog maken en fijn raspen.
2. Aardappels schillen, wassen, droog maken en fijn raspen.
3. Beslag maken van ei, melk en bloem en op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
4. Geraspte courgette en geraspte aardappels mengen met het beslag.
5. Pluk de blaadjes munt van de steel en snijd de muntblaadjes in dunne reepjes.
6. Verwarm de oven voor op 180 graden.
7. Plaats de grill pan op een laag pitje om voor te verwarmen.
Bereidingswijze:
1. Verwarm een klein beetje zonnebloemolie in een koekenpan en schep een eetlepel van het courgette mengsel in de pan en druk zachtjes in een vorm van een koekje.
2. Op laag vuur ongeveer 6 minuten per kant gaar en goudbruin bakken.
3. Gebakken courgette koekjes op een keukenpapier uit laten lekken en daarna op een met bakpapier bekleedde bakplaat leggen.
4. De kipfilet op bakpapier plaatsen en met de ras el hanout, zout en peper en gesneden munt bestrooien. Bakpapier dichtklappen en de kipfilet plat slaan zodat de smaken er goed in trekken en de kipfilet platter is.
5. Kipfilet licht insmeren met olie en 5 minuten per kant grillen
6. Plaats de courgette koekjes in de voorwarmde oven en verwarm nog 5 minuten.
7. Snijd de gegrilde kipfilet in reepjes.
Serveren:
8. Verdeel de krokant gebakken courgette koeken en gegrilde kipfilet op een bord.
Tips: Het beslag moet net iets dikker zijn dan pannenkoeken beslag. Zolang je het beslag als basis gebruikt, kun je veel variaties gebruiken om groenten en aardappels aantrekkelijker te maken Varieer ook eens met kruiden zodat je iedere keer andere smaken hebt. Zelf toe te voegen: Ei, melk, bloem, zonnebloemolie, zout en peper. Allergenen: Gluten, ei, melk, lupine en lactose.